De Verkoper Vrouwen Sandalen Roze

B077J4VDZX
De Verkoper, Vrouwen Sandalen Roze
  • Dames
  • obermaterial: gebrek
De Verkoper, Vrouwen Sandalen Roze De Verkoper, Vrouwen Sandalen Roze De Verkoper, Vrouwen Sandalen Roze De Verkoper, Vrouwen Sandalen Roze De Verkoper, Vrouwen Sandalen Roze
[adrotate group="1"]
Zoek
Uitgelicht

Nu aan de slag!

Doe mee Reebok Dames Flex Je Trai Mooie 90 Mt Hal Schoenen Wit wit / Aluminium / Vicieuze Violet

Door Roderic Rosenkamp op 16 maart 2018

De afgelopen periode hebben de VVD en Deventer Sociaal veel zorgwekkende geluiden gehoord over Werkmakelaar Oost. Dit bedrijf neemt mensen vanuit de bijstand aan en krijgt in ruil daarvoor subsidie van de Gemeente Deventer. Op zich is dit een goede regeling om mensen duurzaam uit de bijstand te helpen. Toch gaat er binnen Werkmakelaar Oost veel mis. Beide fracties hebben daarover vandaag schriftelijke vragen ingediend.

Werkmakelaar Oost is een zogenaamde sociale ondernemer. Zij krijgt inkomsten uit opdrachten en uit subsidie van de gemeente. Het bedrijf krijgt tot €9.000,- subsidie voor elke medewerker die vanuit de bijstand wordt aangenomen. In totaal is voor de periode 2016 – 2018 een subsidiebedrag overeengekomen van maximaal €1.350.000,- voor het aannemen van 150 personen vanuit de bijstand. Opvallend is dat de gemeenteraad niet betrokken is bij deze beslissing, zelfs niet eens officieel op de hoogte is gesteld van de overeenkomst. Ook is het vreemd dat Werkmakelaar Oost voordat de subsidie werd toegekend, geen bedrijfsactiviteiten kende. Geeft de gemeente Deventer echt zo veel geld en vertrouwen aan een organisatie die nog niets heeft laten zien?

Als sociaal ondernemer moet er sprake zijn van een gezonde verhouding tussen inkomsten uit opdrachten en uit subsidies. Daarvan blijkt bij Werkmakelaar Oost geen sprake. Al meerdere malen zijn subsidies vervroegd overgemaakt. Deventer Sociaal en de VVD willen graag weten waarom dit voor de gemeente geen aanleiding is geweest om direct in gesprek te gaan. Welke financiële risico’s lopen wij? En welke maatregelen heeft de gemeente ondernomen om risico’s te voorkomen? Daarnaast willen we weten in hoeverre deze overeenkomst niet leidt tot verdringing en ongewenste concurrentievoordelen.

Je hoopt dat mensen vooral duurzaam uit hun uitkeringssituatie stromen. Uit ons bekende cijfers blijkt daar geen sprake van. Er wordt vooral verdiend aan zogenaamde proefplaatsingen voor een periode van 3 maanden. Deventer Werktalent, verantwoordelijk voor re-integratie, kan die proefplaatsingen echter wel als behaalde resultaten schrijven. Iets wat wethouder Jan-Jaap Kolkman (PvdA) ook goed uitkomt. Er ontstaat een draaideur-beleid: mensen stromen niet duurzaam uit hun uitkering, maar vallen tijdelijk niet onder in de bijstand.

Mensen die soms jarenlang niet hebben gewerkt, hebben goede begeleiding nodig. Uit gesprekken, mails en belletjes blijkt dat Werkmakelaar Oost die niet biedt. De omstandigheden op de werkvloer zijn eveneens punt van zorg. Deventer Sociaal en VVD willen daarom graag weten in hoeverre de Gemeente en Deventer Werktalent daarvan op de hoogte zijn. En zo ja, wat er al dan niet met die signalen is gedaan.

De afspraken tussen Werkmakelaar Oost en de Gemeente Deventer hebben alle schijn van een schijnconstructie. Er wordt gegoocheld met cijfers en resultaten. Nog schrijnender is het gegoochel met onze inwoners. Kwetsbare mensen die ongewenst de inzet vormen van een spel tussen gemeente, Deventer Werktalent en een sociaal ondernemer. Daarover hebben de fracties van de VVD en Deventer Sociaal vandaag schriftelijke vragen ingediend.

Facebook

Nadat je de interviewer met je fantastische eerste indruk overrompeld heb, ga je hem nu overdonderen met je kennis! Op de vraag: ‘Waarom wil jij deze baan?’ moet je een ijzersterk antwoord hebben. Met reacties als ‘omdat ik het leuk vind’ of ‘ het is zo lekker aan te rijden’ ga je de baan echt niet binnen slepen. Het is belangrijk dat je goed weet te vertellen waarom je de baan zo leuk vindt. Nog belangrijker is om uit te kunnen leggen waarom je persé voor dat ene bedrijf wilt werken. Verdiep je dus in de keuze voor het logo, de gedachte achter het motto of misschien zelfs wel de jaarcijfers. Als jouw gesprekspartner ziet dat jij er echt tijd in hebt gestoken, levert dat hoe dan ook pluspunten op!

Tijdens het gesprek krijg je ongetwijfeld de vraag voorgelegd wat jouw minder sterke kanten zijn. Deze vraag kan je meteen pareren door aan te geven dat je liever spreekt van verbeterpunten, omdat jij altijd bezig bent jezelf te ontwikkelen. Ik geef toe dat hij een beetje cheesy is maar het is echt niet nodig om al je negatieve eigenschappen op tafel te gooien. Natuurlijk ben je weleens chaotisch en vind je soms moeilijk om netjes te blijven tegen een vervelende klant. Het gaat je echter niet aan een baan helpen door dit meteen tijdens het eerste gesprek bekend te maken. Zeg niet dat je eigenlijk geen mindere kanten hebt, want ook dit is ongeloofwaardig, maar een beetje opscheppen kan geen kwaad.

Bovenstaande adviezen zijn dus een stap in de goede richting maar soms zit het er gewoon echt niet in. Er is dan nog maar één tip die echt belangrijk is: LAAT HET LOS! Zorg ervoor dat dat ene lullige zinnetje niet aan je gaat knagen en laat dat andere stomme commentaar er niet voor zorgen dat je nachtenlang plafonddienst heb. Heb je een topbrief afgeleverd, maar ben je het toch niet geworden? Dan is het gewoon niet meant to be. Blijf positief, hou vol en bedenk dat Rocky ook nooit zoveel films had gemaakt als hij niet dat hele pokke-eind naar boven was gerend!

81
x gedeeld
Like Laden…

Mark Nason Los Angeles Heren Streng Oxford Kameel

Oliebollen, hoe lang moet je
Bang voor slangen? Hier is
Gabriella van Rosmalen

Tekstschrijver, blogger, planner en eindredacteur | Een passie voor SEO en contentmarketing | Trotse baas van een golden retriever met de naam Toeter | Foodie

Hkm Rijlaarzen Spanje Zachte Lederen Normaal / Breed Zwart
schreef:
10 oktober 2010 om 19:46

Goed artikel, Suzanne. Het klopt inderdaad dat opsommingen met voorbeelden, resultaten en oplossingen heel overtuigend werken. Een opsomming straalt deskundigheid en kennis van zaken uit! Je waarschuwing om niet te veel opsommingen te gebruiken, klopt ook. Sommige mensen willen van hun hele tekst een opsomming maken, omdat ze denken dat hij dan lekker snel wegleest. Het omgekeerde is echter waar. Een opsomming zal altijd ingeleid moeten worden met een tekst die uit hele zinnen bestaat. Want alleen met hele zinnen kun je de boodschap goed overbrengen en echt helder en begrijpelijk zijn.

Tamaris Damen 22410 Pompen Beige shell Str
schreef:
11 oktober 2010 om 08:32

Hoi Suzanne, goed en interessant artikel! Handig om bij het schrijven van webteksten in de gaten te houden. Dank!

hartelijke groet,

Brigitte

Onbekend Uliassi Glimmend Zwart Penny Leegloper Hun Eigen Aangepaste Mannelijke Luxe Glossy Black Penny Loafer 100 Handgemaakt In Italië
schreef:
Fsj Vrouwen Formele Wees Teen Pompen Hoge Hak Stiletto Sexy Slip Op Kleding Schoenen Maat 415 Ons Hot Pink

dank Suzanne, zo kan ik nog slimmere opsommingen maken in website, nieuwsbrief, etc.!

Beantwoorden
schreef:
11 oktober 2010 om 14:17

Goed artikel Suzanne.

Nog een paar succesfactoren voor verleidelijke lijstjes waar ik graag gebruik van maak: Maak lijstjes van gelijksoortige en gelijkvormige elementen, bijvoorbeeld allemaal USP’s, allemaal in dezelfde zinsconstructie geformuleerd, allemaal ongeveer even lang. Maak lijstjes van 3, 5 of 7 elementen Zet je sterkste punten als eerste en als laatste in het lijstje, die plekken vallen het meest op

Beantwoorden
schreef:
11 oktober 2010 om 15:06

@Laura, dank voor je aanvulling bij mijn waarschuwing. Het is inderdaad heel belangrijk ook volzinnen te gebruiken.

@Brigitte en Hennie: graag gedaan!

@Aartjan, dank voor je compliment en waardevolle aanvullingen. Ik houd zelf altijd een maximum aan van 5 voor een opsomming. Bij meer vervaagt de aandacht voor de lezer al.

Etnografisch onderzoek en emoties: Over de (on)verenigbaarheid van mens en wetenschap

Research output : Research - peer-review Article

Adidas Originals Veritas Mid Heren Sneakers / Schoenen Wit
/ Nuytiens, An ; Scheirs, Veerle .

In: Panopticon , Vol. 32, No. 1, 20.01.2011, p. 21-38.

Research output : Research - peer-review Article

Nuytiens, A Scheirs, V 2011, ' Seboys Mannen Lace Up Brogues Donkerbruin
' , vol 32, no. 1, pp. 21-38.
Nuytiens, A. Wilde Vrouwen Bushkill Wig Zwart
(2011). Naturalistische 5065 Sandalen Damen Blau oceancowboy
. , (1), 21-38.
Nuytiens A , Scheirs V . Etnografisch onderzoek en emoties: Over de (on)verenigbaarheid van mens en wetenschap . Panopticon . 2011 Jan 20;32(1):21-38.
Nuytiens, An Evita Eva Damesschoenen Sandalette Suède Beige
. / Etnografisch onderzoek en emoties: Over de (on)verenigbaarheid van mens en wetenschap . In: Panopticon . 2011 ; Vol. 32, No. 1. pp. 21-38
@article{6b44d8c385634bbfbaa4c58a498b622b,
title = "Etnografisch onderzoek en emoties: Over de (on)verenigbaarheid van mens en wetenschap",
abstract = "De emotionele dimensie van etnografisch onderzoek wordt in criminologische literatuur vaak genegeerd. Nochtans zijn emoties inherent aanwezig in het onderzoeksproces. Vanuit onze eigen onderzoekservaringen, aangevuld met bevindingen vanuit feministische, sociologische en antropologische literatuur, pleiten we in voorliggend artikel voor meer openheid over veldwerk en emoties. In het eerste deel worden mogelijke emotionele obstakels bij het verrichten van veldwerk in justitiële settings (in het bijzonder de gevangenis) in kaart gebracht. In een tweede deel gaan we na hoe onderzoekers kunnen omgaan met en anticiperen op dit ethische dilemma op het kruispunt tussen wetenschap en mens-zijn. Met dit artikel hopen we een aanzet te geven voor een open en eerlijke discussie over de emotionele aspecten en het belang van (h)erkennen van de rol en de meerwaarde van emoties in etnografisch onderzoek.",
keywords = "ethnographic research, emotions, research in judicial institutions, etnografisch onderzoek, emoties, onderzoek in jusitiële settings",
author = "An Nuytiens and Veerle Scheirs",
year = "2011",
month = "1",
volume = "32",
pages = "21--38",
journal = "Panopticon",
issn = "0771-1409",
number = "1",

TY - JOUR

T1 - Etnografisch onderzoek en emoties: Over de (on)verenigbaarheid van mens en wetenschap

AU - Nuytiens,An

AU - Scheirs,Veerle

PY - 2011/1/20

Y1 - 2011/1/20

N2 - De emotionele dimensie van etnografisch onderzoek wordt in criminologische literatuur vaak genegeerd. Nochtans zijn emoties inherent aanwezig in het onderzoeksproces. Vanuit onze eigen onderzoekservaringen, aangevuld met bevindingen vanuit feministische, sociologische en antropologische literatuur, pleiten we in voorliggend artikel voor meer openheid over veldwerk en emoties. In het eerste deel worden mogelijke emotionele obstakels bij het verrichten van veldwerk in justitiële settings (in het bijzonder de gevangenis) in kaart gebracht. In een tweede deel gaan we na hoe onderzoekers kunnen omgaan met en anticiperen op dit ethische dilemma op het kruispunt tussen wetenschap en mens-zijn. Met dit artikel hopen we een aanzet te geven voor een open en eerlijke discussie over de emotionele aspecten en het belang van (h)erkennen van de rol en de meerwaarde van emoties in etnografisch onderzoek.

AB - De emotionele dimensie van etnografisch onderzoek wordt in criminologische literatuur vaak genegeerd. Nochtans zijn emoties inherent aanwezig in het onderzoeksproces. Vanuit onze eigen onderzoekservaringen, aangevuld met bevindingen vanuit feministische, sociologische en antropologische literatuur, pleiten we in voorliggend artikel voor meer openheid over veldwerk en emoties. In het eerste deel worden mogelijke emotionele obstakels bij het verrichten van veldwerk in justitiële settings (in het bijzonder de gevangenis) in kaart gebracht. In een tweede deel gaan we na hoe onderzoekers kunnen omgaan met en anticiperen op dit ethische dilemma op het kruispunt tussen wetenschap en mens-zijn. Met dit artikel hopen we een aanzet te geven voor een open en eerlijke discussie over de emotionele aspecten en het belang van (h)erkennen van de rol en de meerwaarde van emoties in etnografisch onderzoek.

KW - ethnographic research

KW - emotions

KW - research in judicial institutions

KW - etnografisch onderzoek

KW - emoties

KW - onderzoek in jusitiële settings

M3 - Article

VL - 32

SP - 21

EP - 38

JO - Panopticon

T2 - Panopticon

JF - Panopticon

SN - 0771-1409

IS - 1

ER -

ID: 1992627

Contact

Tourismusverband Pyhrn-Priel

Hauptstrasse 28 4580 Windischgarsten Tel.: +43 7562 5266 99 Fax: +43 7562 5266 10 E-Mail: [email protected]

Uw aanvraag

Aub alle * invullen.

Social Media

Vind ons op: